Panduan Lengkap Daftar PSV Untuk Pemandu Grab Sedia Ada

Mulai Oktober 2019, kerajaan Malaysia telah mewajibkan e-hailing untuk memiliki lesen PSV.

Proses permohonan PSV Grab adalah seperti berikut. Tapi kami boleh bantu anda untuk memiliki lesen ini dengan lebih mudah dan murah.

4 sebab kenapa kami ingin bantu anda daftar Grab PSV?

Berpengalaman

Kami telah membantu ribuan pemandu dan driver untuk mendaftar Grab sejak 2018. Kami juga faham dan maklum dengan proses PSV yang agak rumit.

Kami juga mendapat maklumat terus dengan HQ Grab berkenaan prosedur yang betul dan mengikut undang-undang. Semua ini kami lakukan supaya anda tak perlu bersusah payah turun naik ataupun menunggu lama.

Proses sepantas 10 hari!

Proses PSV ini memakan masa sebab ada beberapa fasa yang perlu dilalui sebelum status anda diaktifkan. Antaranya termasuklah urusan dengan pihak Grab, sekolah memandu, insuran dan Puspakom.

Kami akan bantu supaya proses di setiap fasa boleh berlaku dalam masa kurang dari 10 hari bekerja!

Harga lebih berbaloi

Kami membantu anda jimatkan masa dan wang apabila menggunakan khidmat kami dan juga panel institut memandu dan insurans yang berdaftar.

Boleh teruskan buat income dengan Grab demi keluarga

Yang paling penting ialah anda tak boleh teruskan memandu dan mencari rezeki atau duit poket tambahan demi insan yang tersayang anda.

Kami faham anda memang minat memandu dan membantu orang yang memerlukan khidmat kenderaan anda. Jangan jadikan tiada lesen PSV sebagai alasan untuk berhenti membantu orang lain di luar sana!

Anda adalah HERO jalan raya!


Di sini kami sediakan juga info-info dan panduan lengkap dari A to Z jika anda ingin membuat permohonan Grab PSV sendiri.

Grab PSV claim

Sekiranya anda telah melakukan permohonan Grab PSV

Cara ambil lesen PSV Grab

Syarat PSV Grab

Syarat untuk mendapatkan PSV Grab ialah dengan menjalani ujian di:

  • HQ Grab
  • Institut Memandu

Selepas itu, dalam tempoh seminggu, anda perlu menduduki ujian. Selepas lulus ujian PSV, baru anda akan di berikan kelulusan.

Soalan ujian PSV Grab

Semakan lesen PSV Grab